Online vitarendezés 

Az Európai Parlament és a Tanács fogyasztói jogviták online rendezéséről szóló, 2013. május 21-i 524/2013/EU rendelete (Rendelet) alapján az Európai Bizottság létrehozott egy online vitarendezési platformot. 

 

Online vitarendezéssel kapcsolatos információk 

 

A Rendelet szerint az Európai Unióban tartózkodási hellyel rendelkező fogyasztók és az Európai Unióban letelepedett szolgáltatók közötti, online szolgáltatási szerződésekből eredő kötelezettségekkel kapcsolatban felmerülő jogviták bírósági eljáráson kívüli rendezésére irányuló kommunikációt ezen a platformon keresztül kell a fogyasztóknak biztosítani. 

 

Az online vitarendezési platform 2016. február 15-től elérhető a fogyasztók számára. A Rendelet hatálya közvetlenül kiterjed a Magyarországon székhellyel rendelkező szolgáltatóra, amennyiben közte és a fogyasztó között létrejött online szerződéssel kapcsolatban fogyasztói jogvita merül fel. A fogyasztó a Rendelet szerint online vitarendezési platformon keresztül online kezdeményezheti a jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezését a közösen megválasztott vitarendezési fórumnál. 

 

Magyarországon a fogyasztói jogviták rendezésére a Budapesti Békéltető Testület jogosult. 

 

Az online vitarendezési platform elérhetőségéhez  kattintson ide 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tájékoztató:A Net Világ Technology® adatközpont kiberbiztonsági és alkalmazásszállító megoldásainak technológiai fejlesztése az AllSafe WAAP® mellyel az adatközpontba elhelyezett weblapok, webalkalmazások biztonságát biztosítja és az egyedi fejlesztésű és megoldású Tactical & Identity Engineering System® (TIES) rendszerrel veszi célba a robot támadásokat. Az AllSafe WAAP® 24 órás Security Operation Center (SOC) biztonsági központunk felügyeli. További információért látogasson el a www.allsafe.net-vilag.hu oldalra, és vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy az Ön weboldalának biztonságát is az AllSafe technológiai megoldásai biztosítsák. Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 4. §-a szerinti tájékoztatás. A Net Világ Technology® Varga Jácint e.v. (a továbbiakban: Net Világ Technology) által közzétett minden elérhető információ nem minősül szakmai vagy egyéb tanácsadásnak, szolgáltatásnak. A Net Világ Technology® (Varga Jácint e.v.) mindent megtesz annak érdekében, hogy pontos, naprakész és konkrét információkat közöljön. Az információmegosztás célja a témák általános és/vagy részletes megvitatása, de nem teljes spektrumában. A közzétett információk tájékoztató jellegűek, a Net Világ Technology (Varga Jácint e.v.) nem vállal garanciát azok helyességére vagy hiánytalanságára. A Net Világ Technology® nem vállal felelősséget a fent említett információk további felhasználásáért. A felhasználó ezeket saját felelősségére használja fel. 2. Szerzői jogi értesítések A Net Világ Technology® (Varga Jácint e.v.) által közzétett valamennyi dokumentumok vagyoni joga a Net Világ Technology® (Varga Jácint e.v.) illeti meg. Minden további felhasználáskor a forrásukat meg kell jelölni. Ilyen dokumentumra hivatkozva az információ jelentésének és értelmének állandónak kell maradnia. A Net Világ Technology® (Varga Jácint e.v.) nem vállal felelősséget az ilyen cselekményekből eredő következményekért. 3. Szerződéses dokumentumok A Net Világ Technology® (Varga Jácint e.v.) felelősséget vállal a kifejezetten a Net Világ Technology® szerződéses kötelezettségeiből származó információkért. Ennek betartásáért a Net Világ Technology (Varga Jácint e.v.) a szerződésben foglaltak szerint és a Polgári Törvénykönyvben foglaltak szerint felelős (Magyarország).

Komolyan vesszük magánéletét védelmét. Olvassa el az adatvédelmi szabályzatot és az általános szerződési feltételeket a további információért.

Kérjen visszahívást

Volt már olyan, hogy a számítógépe képernyőjét bámulja. Eszedbe jut egy jó tanácsadói szlogen? Gyakorta

Háttérkép Háttérkép