×
adatkozpontA Technology Adatközpont és amit tudnod kell róla


Mi a Technology Adatközpont?

A Technology adatközpont olyan online adattárolási megoldás, amely üzleti felhasználóknak lehetővé teszi az adatok raktározását és elérését az interneten keresztül. A Technology adatközpont nagyon gyors stabil és extra biztonságú tárhelyeket biztosítunk, amit egy szóval adatközpontnak nevezünk. A Technology adatközpontokban, a szerverek hűtése és biztonsága AllSafe WAAP tűzfallal és 24 órás őrzés biztosítja a technológiai oldalról magas redundancia és 24 órás operátori szolgáltatással, illetve speciális mentés és vissza állítás, illetve tűzoltó rendszer biztosítja a megbízhatóságot. 


Milyen előnyökkel jár, ha adataidat adatközpontban tárolod?

Hozzáférhetőség és rugalmasság: Az adatokat bármikor, és bárhonnan elérhetjük, ha van internetkapcsolatunk. Az adatközpontban tárolt adatokat bármilyen eszközről elérhetjük, legyen az számítógép, okostelefon vagy tablet. Emellett ez a szolgáltatás lehetővé teszi a fájlok megosztását másokkal is, így könnyen hozzáférhetnek családtagok, barátok vagy épp munkatársak is.

Biztonság: Az Technology adatközpont szolgáltatásainkban az adatokat különféle biztonsági mechanizmusokkal védik, mint például a titkosítás vagy a többszintű hitelesítés vagy az AllSafe WAAP Tűzfal. Az üzleti ügyfeleinknek is rendszeres biztonsági mentéseket készítünk az adatokról, így, ha bármi probléma adódna, akkor is biztos lehetsz abban, hogy nem veszíted el az adataidat.

Az adatközponti szolgáltatásunkkor rendszerint kiterjedt biztonsági intézkedéseket alkalmazunk: többrétegű hozzáférési ellenőrzésekettitkosítást, AllSafe WAAP tűzfalakat használunk a rendszeres biztonsági mentések mellett.

Természetesen az adatközpont használatának biztonsága a profi Technology Adatközpont használatán túl, Tőled is függ, hogy mennyire biztonságos, erős jelszavakat használsz, hogyan tárolod és kezeled a hozzáférési adataidat, valamint a rendszeres adatmentés elengedhetetlen, az adatbiztonság megőrzése érdekében.

Költséghatékonyság: A Technology adatközpont használata sokkal költséghatékonyabb, mint saját adattárolók, szerverek vásárlása és karbantartása. A Technology adatközponti szolgáltatások általában előfizetéses alapon működnek, így csak annyit kell fizetned, amennyit használsz. Emellett nincs szükség berendezések beszerzésére és karbantartására, ami tovább csökkenti a költségeket.

Automatikus szinkronizálás: A Technology Adatközpont automatikusan szinkronizálják az adatokat az adatközponttal és a te géped között, így mindig friss és naprakész verzióban érhetőek el. Emellett a szinkronizálás lehetővé teszi az adatok könnyű mentését és visszaállítását is. A Technology adatközpontban tárolt fájlok módosításakor vagy törlésekor az előző állapot is megmarad a Technology adatközpontban, így szükség esetén onnan visszaállítható a módosítás, vagy törlés előtti állapot.

Kapacitás: A Technology adatközpont szolgáltatások lehetővé teszik, hogy nagy mennyiségű adatot tároljunk. Így akár egy egész vállalkozás, vagy szervezet adattárolását is meg tudod oldani.

AllSafe WAAP csomag integráció feltételei: Az AllSafe WAAP tűzfal csomagok vásárlásához elengedtetettelen, hogy a szervezet vagy a cég, illetve a vállalkozás adatait a Technology Adatközpontban tárold. Ennek több oka is van az első, hogy harmadik fél általi tárhely szolgáltatóknak nem biztosítjuk a szolgáltatást, csak és kizárólag a saját Technology Adatközpontokban tudod az AllSafe WAAP tűzfalat igénybe venni. Saját Technology Adatközpontunk szavatolja és biztosítja azt, hogy amit vállalunk azt tudjuk teljesíteni, az pedig a stabil szolgáltatás és a magas színvonalú védelem.

A SOC központunk létrehozása során nagy hangsúly helyeződött arra, hogy saját adatközpontunk legyen, ahol azonnal tudjuk kezelni a kapacitás problémákat és nem vagyunk kiszolgáltatva, olyan kis hosting cégeknek, akik nem tartanak fent ügyfélszolgálatot, vagy éjjel nem elérhetőek. Csak úgy lehet megbízható szolgáltatást biztosítani, ha mindent egy helyen felügyelünk, minden szerződéses partnerünk, aki előfizet az AllSafe WAAP csomagra, egy - egy kisebb hosting cégnél hostolna, akkor nem tudnunk hatékony beavatkozást végrehajtani, mert nem elérhetőek a szerverek, mivel az adott hosting cég nem dolgozik, vagy nincs ügyfélszolgálata. Ha a Technology Adatközpontban van elhelyezve az adatokat azonnal, tudjuk elérni és beavatkozni az adatközponti partnerrel kapcsolatba lépve és intézkedést kezdeményezni.

A Technnology Adatközpont Földrajzilag nem a SOC központban található biztonsági okok miatt, hanem teljesen elkülönülve egy 24 órás őrzéssel rendelkező speciális szerverteremben Magyarországon ezen belül is Kecskeméten, ahol szerződéses partner cégünk 24 órás felügyeletet és ügyfélszolgálatot biztosít a SOC központ számára.

Amennyiben Te is változtatnál adattárolási szokásaidon, nézz szét a Technology Adatközpont csomagok között. 5 GB-tól egészen 100 GB kapacitásig találsz csomagokat, így biztos lehetsz benne, hogy megtalálod a számodra ideális szolgáltatást. Emellett módodban áll kétfaktoros hitelesítést alkalmazni, valamint speciális hozzáférést adni külsős partnereknek (csak a nekik szóló dokumentumokat érik el, se többet, se kevesebbet).


Kérdése van?